1/4/08

ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ

Ο κ. Σβίγγος, επισταμένα αποκρύπτει ότι η υπογραφείσα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Θηβαίων με το Ελληνικό Δημόσιο (Γ.Γ.Α.) τον Οκτώβριο 2003 για κατασκευή κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων €, στη συνοικία Πινδάρου στο Πυρί, δεν εφαρμόστηκε γιατί η κυβέρνηση της Ν. Δ., που προέκυψε 4 περίπου μήνες μετά την υπογραφή της, ανέστειλε την υλοποίηση της σύμβασης για μικροπολιτικούς λόγους, προωθώντας έργα σε άλλες περιοχές της χώρας όπου υπήρχαν κομματικοί της φίλοι. Η νομική δέσμευση για την με δημόσιους πόρους κατασκευή του κολυμβητηρίου, συνεχίζει να υπάρχει.
Η απόκρυψη αυτή σχετίζεται φυσικά με την ταύτισή του κ. Σβίγγου με την κυβερνητική παράταξη στο Δήμο. Εξ αυτής της αιτίας εισέπραξε και τα εύσημα του εκπροσώπου της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο, του κ. Λύγγου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «…Χαίρομαι ειλικρινά που η πλειοψηφία του κ. Σβίγγου ταυτίζεται με την άποψη της πολιτείας (Ν Δ) για τα ΣΔΙΤ…».
Κατά τα άλλα, εμφανίζεται να πλειοδοτεί σε ρητορείες για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, ενώ στην πράξη ταυτίζεται με την κυβέρνηση, η οποία και δια των Σ Δ Ι Τ, μειώνει τα αποδιδόμενα κονδύλια για κοινωφελείς επενδύσεις, όπως είναι και το κολυμβητήριο.
Επαίρεται και καγχάζει για την αποτελεσματικότητα ενός αβέβαιου και άγνωστου σε σχέση με τους ειδικότερους όρους του, πιθανού έργου, για το οποίο τα μόνα που γνωρίζουμε είναι ότι θα κατασκευάσει ιδιώτης-επιχειρηματίας, σε δημοτικό χώρο, το οποίο θα εκμεταλλεύεται για 25 τουλάχιστον χρόνια και για το οποίο όλα τα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα κλπ) θα τα καταβάλλει ο Δήμος.
Η εναλλακτική λύση υπάρχει και ας δεσμευτούν και οι σφυρίζοντες αδιάφορα βουλευτές της Ν. Δ. του νομού.
Η αυξανόμενη αλαζονεία της δημοτικής πλειοψηφίας, είναι κυρίαρχο φαινόμενο. Το μόνο που κάνει ως δημοτικό έργο είναι να διαχειρίζεται και μάλιστα με ανορθόδοξο τρόπο, τα έργα που σχεδίασε, μελέτησε και ξεκίνησε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ, δηλαδή τον ΧΥΤΑ, την ανακύκλωση, την μελέτη του Γ Π Σ, τα έργα του προγράμματος του συνοικισμού, δημοτικά σφαγεία κλπ, ή να παραπαίει σε αμφιλεγόμενες επιλογές όπως η «αγορά» στο 90ο χ λ μ και το ιδιωτικό κολυμβητήριο για τους έχοντες.
Ας αντιληφθούν οι αποδεδειγμένα και όχι μόνο τώρα, τοπικοί εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκπρόσωποι της Ν. Δ. και του νεοφιλελευθερισμού, ότι ο τόπος χρειάζεται έργα για το λαό και την πόλη και όχι για να εκπροσωπηθούν τα συμφέροντα των λίγων.
Και αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί η ταυτισμένη με τη Ν Δ, σημερινή δημοτική πλειοψηφία.
Θήβα Απρίλιος 2008
Θανάσης Σκούμας
για την

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: