28/3/08

Η πρόταση του Γ.Παπανδρέου για συνεργασία με τον ΣΥΝ και...

Η πρόταση του Γ.Παπανδρέου για συνεργασία με τον ΣΥΝ και
οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Η περίπτωση του Δήμου της Θήβας


Πόσο, παρά τις προθέσεις του Γ.Παπανδρέου, είναι αξιόπιστη η πρόσκληση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό στο χώρο της αυτοδιοίκησης, που απηύθυνε στο συνέδριο, λέγοντας μάλιστα ότι και στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ των συνεργασιών με την αριστερά;
Είναι νωπή στην μνήμη των Θηβαίων Πολιτών η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον κ.Σβίγγο που συνεργάστηκε και με πρόσωπα ακροδεξιών αντιλήψεων αντί τον κ.Αθ.Σκούμα που συνεργάστηκε με τον ΣΥΝ και το 2002 και το 2006.
Τι έχουν να πουν σήμερα οι «βαρόνοι» του τοπικού ΠΑΣΟΚ που μετά 15 μήνες με Δήμαρχο τον κ.Σβίγγο η πολιτική που ασκείται από την Δημοτική αρχή εξυπηρετεί μόνο προσωπικά συμφέροντα και αγνοείται συστηματικά το κοινωνικό συμφέρον;
Παραθέτουμε ενέργειες και παραλήψεις που εκδηλώθηκαν το πρόσφατο 15μηνο και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Σβίγγος αναπαράγει την αποτυχημένη και επιβλαβή για τον τόπο θητεία του, της περιόδου 91-94.
- Παραχώρηση κοινωφελούς έργου (κολυμβητήριο) σε ιδιώτη-επιχειρηματία μόλις εχθές με την πλειοψηφία του κ. Σβίγγου και με τους ψήφους του κ Λύγγου (πρόσκεινται στην Ν.Δ.).
- Ανυπαρξία περιβαλλοντικής ευαισθησίας με αιχμή την στάση του Δήμου στο ζήτημα της ποιότητας του νερού.
- Ενθάρρυνση της αυθαίρετης δόμησης (αναστολή ελέγχων – μη είσπραξη και επιβολή προστίμων)
- Διακοπή διαδικασιών (πράξη εφαρμογής) και έργων (οδός Εκάβης) ανάπτυξης συνοικίας «Πινδάρου».
- Παραμόρφωση του προγράμματος «αστική ανάπλαση Συν/σμού»
- Ακύρωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
- Εγκατάλειψη του έργου της πεζογέφυρας στην Πλακιώτισσα.
- «Φιέστα» εξασφάλισης «δωρεάν» οχημάτων από επιχειρηματία και πέραν αυτού ουδέν.
- Διαφοροποίηση της κατασκευής της πλατείας των Αγ.Θεοδώρων που ακυρώνουν την λειτουργικότητα και την αξία του έργου.
- Απαξίωση της μελέτης του Γ.Π.Σ. με την κατάργηση του ρόλου του Δ.Σ. και την επικράτηση αδιαφανών διαδικασιών υπέρ των κερδοσκόπων της γης, σε συνδυασμό με εγκατάλειψη του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης (Καδμεία-ιστορικά ρέμματα-λόφοι κ.λ.π.). Χαρακτηριστική είναι η ανοχή ή και ενδεχομένως προτροπή, του κ. Σβίγγου, ώστε η πολεοδομία του Δήμου, να εκδίδει ως μη όφειλε, οικοδομικές άδειες με υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού ορόφων σε επιχειρηματίες-κατασκευαστές, στις ευαίσθητες περιοχές της Καδμείας (πρανή-αρχαιολογικά μνημεία, βυζαντινά κ.ά.).
- Απόπειρα ίδρυσης «Κυριακάτικης αγοράς» από ιδιώτη και αναδίπλωση (στροφή 180°) μετά τον θόρυβο.
- Υπερβολικές λειτουργικές δαπάνες (κυρίως γενικών εξόδων σε σχέση με τις επενδύσεις) στον «Προϋπολογισμός 2008» τον πρώτο που συνέταξε ο κ. Σβίγγος.
- Ολιγωρία μέχρι αδιαφορίας (ή κινήσεις εντυπωσιασμού) όταν η Κυβέρνηση εκποίησε το ακίνητο της οδού Κάδμου (Βαζέν), και κατέληξε σε ιδιώτη επιχειρηματία αντί να αξιοποιηθεί για κοινωνικό εξοπλισμό.
- Άστοχη επιλογή τρόπου «απόδοσης τιμής» στον Αρχιεπίσκοπο με την δημιουργία μιας «επιτροπής προσωπικοτήτων» για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους..
- Αδιαφορία για την τύχη των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επί 15 μήνες μένουν απλήρωτοι, όμηροι των διαθέσεων του Δημάρχου.
- Καμιά ουσιαστική μέριμνα για την μετεξέλιξη των επιχειρήσεων.
- Καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία για την σύνταξη επιχειρησιακού προγράμματος πλην της πρόθεσης για ανάθεση σε ιδιώτη μελετητή.
Αυτά και άλλα αποτελούν τον απολογισμό του κ. Σβίγγου κατά το πρώτο 15μηνο της θητείας του.
Έναν απολογισμό που εκθέτει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που τον στήριξε, συγχρόνως όμως αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες των τοπικών «βαρόνων» που πίστεψαν ότι μπορούν να εξουσιάζουν την τοπική κοινωνία, για να υποστηρίξουν προσωπικά συμφέροντα ενθαρρύνοντας διαπλοκές….Οι καιροί δεν ανέχονται επαγγελματίες εξουσιαστές….


Θήβα Μάρτης 2008-03-28

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: