18/11/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΙ

ΘΗΒΑ, 18.11.2008

Λίγες μόλις μέρες ήταν αρκετές για να επιβεβαιωθεί η από 11.11.08 ανακοίνωση-καταγγελία μας ότι:
“….ο κ.Σβίγγος και η πλειοψηφία του είναι ανίκανοι να διαχειριστούν μεγάλα ζητήματα όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και ότι το μόνο που γνωρίζουν είναι να συναλλάσσονται με προσωπικά συμφέροντα…”.
Το απέδειξαν κατά την χθεσινή (17.11.08) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν, επί θέματος τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως, αγνόησαν την πλέον βασική και κρίσιμη πρόταση του Γ.Π.Σ. που αφορά την «ανάπλαση της ιστορικής περιμέτρου της Καδμείας» για την «ανάδειξη και ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων διεθνούς ενδιαφέροντος της πόλης, με αιχμή την Ακρόπολη της Καδμείας»
Αποφάσισαν, ανακαλώντας προηγουμένη απόφαση (Σεπτέμβρης του 2006) που διατηρούσε τον κοινόχρηστο χώρο με ταυτόχρονη αποζημίωση των ιδιοκτητών, την τροποποίηση του σχεδίου για να μετατραπεί ο χώρος παρά το ιστορικό ρέμα της Δίρκης σε οικοδομήσιμο οικοδομικό τετράγωνο.
Έτσι διαχειρίστηκαν την ιστορικότητα της πόλης μας στην συγκεκριμένη περίπτωση, «παζαρεύοντάς» την αντί 100 τ.μ.! ελεύθερου χώρου.
Το εξωφρενικό είναι ότι αποφάσισαν την ένταξη του χώρου αυτού στον τομέα Α με συντελεστή δόμησης 2,2! παρ’όλο που η περιοχή αυτή βρίσκεται στον τομέα Δ με συντελεστή δόμησης 0,8.
Αποδεικνύεται πόσο υποκριτική και προσχηματική ήταν η προεκλογική δέσμευση του κ. Σβίγγου ότι τάσσεται τάχα υπέρ της μείωσης του συντελεστή δόμησης 2,2 στον τομέα Α (περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης- λόφος Καδμείας).
Αντί της μείωσης του συντελεστή δόμησης 2,2 αποφασίζει σε αγαστή συνεργασία με την συντηρητική πτέρυγα του κ.Λύγγου την αύξηση και του 0.8 σε 2,2!
Για μας δεν αποτελεί έκπληξη η τακτική του κ.Σβίγγου και των συνεργατών του, μπορεί ο φυσικός τους πολιτικά χώρος να είναι η κοίτη του πιο λαϊκίστικου συντηρητισμού, η κοίτη όμως του ιστορικού ρέματος της Δίρκης επιβάλλεται με κάθε νόμιμο τρόπο να προστατευθεί.


Θ. ΣΚΟΥΜΑΣ
Κ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ
Δημ. Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: