2/6/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΗΒΑ, 27.5.2008


Πολιτικά απαράδεκτη, ηθικά επιλήψιμη και νομικά έωλη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που με εισήγηση του κ.Σβίγγου επιχορηγεί έναν, άγνωστο μη τοπικό Σύλλογο (Η ΤΕΡΑ), με το ποσό των 150.000€!
Πρόκειται ο σύλλογος αυτός, όπως δήλωσε ο κ.Σβίγγος, να εκπονήσει μελέτη αναβάθμισης των καμένων δασικών εκτάσεων της περιοχής Μοσχοποδιού μετά την περσινή πυρκαγιά.
Απαράδεκτη πολιτικά γιατί τα χρήματα προέρχονται από επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε βάρος των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ), που ανήκουν στην Τ.Α., αλλά διαχειρίζεται ο εκάστοτε Υπουργός εσωτερικών για να καλύψει «έκτακτες ανάγκες των Δήμων» τάχα, αλλά κατασπαταλώνται κατά τις διαθέσεις του Υπουργού και του Δημάρχου του επιχορηγούμενου Δήμου.
Συμμετέχει δηλαδή και ο κ.Σβίγγος στην ανορθόδοξη διάθεση πόρων της Τ.Α. από την Κυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων.
Είναι ηθικά επιλήψιμη η απόφαση αυτή διότι αγνοεί και υποτιμά τοπικούς φορείς και κινήσεις που μάχονται για το περιβάλλον, χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία και ενισχύει έναν άγνωστο, άσχετο με την τοπική κοινωνία, σύλλογο.
Είναι τέλος νομικά έωλη διότι η εκπόνηση μελετών με απ’ευθείας ανάθεση ύψους αμοιβής 150.000€! παρακάμπτει την νόμιμη διαδικασία και ακυρώνει τον υγιή ανταγωνισμό και την διαφάνεια των διαδικασιών.
Φαίνεται ότι ο κ.Σβίγγος δεν θα μας αφήσει να «πλήξουμε» κάθε τόσο και μία νέα πρωτοβουλία του θα φανερώνει την αντιαυτοδιοικητική του αντίληψη κατά την διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και την προνομιακή στάση που επιφυλάσσει απέναντι σε ιδιωτικά συμφέροντα αμφίβολης νομιμότητας.
Θυμίζουμε:
Την απόπειρα διακοπής των ελέγχων για πολεοδομικές παραβάσεις
Την ματαίωση των έργων ανάπτυξης της συνοικίας Πινδάρου
Την αλλοίωση της διαμόρφωσης της πλατείας Αγ.Θεοδώρων
Την ματαίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
Την άκριτη εξαγγελία λειτουργίας μικρών λεωφορείων (δωρεά επιχειρηματία) στο κέντρο της πόλης
Την περίφημη «Κυριακάτικη αγορά»
Την πρόθεση μίσθωσης ορεινών όγκων σε ιδιώτες για φωτοβολταϊκά
Όλες ενέργειες στήριξης προσωπικών συμφερόντων που αντιστρατεύονται το κοινωνικό όφελος.

Αθ. Σκούμας
Κ. Κουρκούτης

Δημ. Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: