28/3/08

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ στο Δήμο Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συμφωνία της δημοτικής πλειοψηφίας του κ। Σβίγγου και της μείζονος μειοψηφίας του κ। Λύγγου, προωθείται η παραχώρηση στη ΓΓΑ δημοτικού χώρου, η οποία θα αναθέσει σε ιδιώτη-επιχειρηματία την κατασκευή κολυμβητηρίου, την χρήση και εκμετάλλευση του οποίου θα έχει για 25 χρόνια. Ο τρόπος ανάθεσης περιγράφεται ως Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (Σ Δ Ι Τ).
Μέχρι και τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 26-3-2008, κανένα έγγραφο δεν έχει έρθει στο Δήμο, αλλά όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, λόγω απουσίας του Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει προφορική δέσμευση του αρμοδίου υφυπουργού.
1. Με την παραπάνω επιλογή της δημοτικής πλειοψηφίας Σβίγγου, ο Δήμος Θηβαίων απεμπολεί τον αυτοδιοικητικό του ρόλο και τα κεκτημένα δικαιώματα της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, αφού δέχεται να γίνει εντολοδόχος της κεντρικής εξουσίας και να παραχωρήσει δημοτική έκταση για να επωφεληθεί αυτής ιδιώτης επιχειρηματίας.
2. Σε αγαστή σύμπνοια πλειοψηφίας και συντηρητικής μειοψηφίας, προωθείται η παραχώρηση αυτοδιοικητικών (δημόσιων) αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες με όρους πράγματι επαχθείς, αφού ο ιδιώτης θα διαχειρίζεται το κολυμβητήριο και ο Δήμος θα πληρώνει επί 25 χρόνια εκμετάλλευσης από τον ιδιώτη, τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου (φύλαξη, θέρμανση, καθαριότητα, κλπ).
3. Η συμπόρευση των δυνάμεων του κ. Σβίγγου και του υποστηριζόμενου από τη Ν Δ κ. Λύγγου, και η σπουδή να ληφθεί η σχετική απόφαση παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γνωστοποιηθεί αναλυτικά όλοι οι όροι αυτής της παραχώρησης σε ιδιώτη, προκαλεί ερωτηματικά, αλλά και απορία γιατί την ίδια στιγμή υποτίθεται ότι οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ είναι στρατευμένες κατά του ξεπουλήματος του δημόσιου χώρου !!! Το επίσημο αυτοδιοικητικό ΠΑΣΟΚ του κ. Σβίγγου διαψεύδει αυτά και συμπορεύεται με τη κυβέρνηση και την παράταξη της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακριβώς σε θέμα μείζονος σημασίας για τη διαφύλαξη του δημοτικού, του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των αρμοδιοτήτων και δραστηριοτήτων.
4. Η συμμαχία Σβίγγου-Λύγγου, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, αφού, δεν κάνει τον κόπο να αποδεχθεί την πρόταση της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Θήβας, για την διεκδίκηση εφαρμογής της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει ο Δήμος Θήβας με τη ΓΓΑ τον Οκτώβριο του 2003, σύμφωνα με την οποία το κολυμβητήριο και είχε χωροθετηθεί και μάλιστα με Φ Ε Κ στο Πυρί (συνοικία Πινδάρου) και είχε ληφθεί νομική δέσμευση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 2.000.000 €.
Η απόφαση τους αδικεί την ιστορική συνοικία της πόλης (Πυρί) αφού της στερεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που την αναβαθμίζει. Επιλέγουν την χωροθέτηση του στο γήπεδο (πρώην Εθνικό Γυμναστήριο), όπου οι υπάρχουσες υποδομές ευνοούν τον επίδοξο ιδιώτη- επιχειρηματία να κερδίζει περισσότερα δαπανώντας λιγότερα. Ακυρώνουν το μαζικό χαρακτήρα του αθλητικού έργου και το προσανατολίζουν προς τους προνομιούχους και έχοντες.
Η σύμπνοια του αυτοδιοικητικού επίσημου ΠΑΣΟΚ του κ. Σβίγγου με την παράταξη του κ. Λύγγου, αποκαλύπτει το βαθύ συντηρητικό και οπισθοδρομικό χαρακτήρα της δημοτικής αρχής που ανενδοίαστα οδηγείται στην παραχώρηση σημαντικών κομματιών της δημοτικής (δημόσιας) σφαίρας σε ιδιώτες κατ’ αποδοχή των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών οδηγιών.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ, καταγγέλλει στους Θηβαίους πολίτες την επαχθή, αρνητική και αναποτελεσματική για τους πολίτες και την πόλη, επιλογή των κ κ Σβίγγου – Λύγγου,
Προτείνει την άμεση εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης του Οκτωβρίου 2003
και καλεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τον τοπικό του βουλευτή και τα στελέχη του (νομάρχη, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Πρόεδρο νομαρχιακού Συμβουλίου νομαρχιακούς συμβούλους κλπ) να λάβουν θέση στην πρωτοφανή συντηρητική επιλογή της δημοτικής πλειοψηφίας Σβίγγου.

Θήβα 27-3-2008
ΣΚΟΥΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Για την Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: