23/2/08

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΘΗΒΑ, 23.02.2008


Προς τον Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων


Κύριε πρόεδρε
Λυπάμαι που η υποχρέωση μου, να συμμετάσχω στην προγραμματισμένη προ πολλού συγκέντρωση –διαμαρτυρία στην γέφυρα Ρίου-Αντίριου, για την προστασία του Κορινθιακού, δεν μου επιτρέπει να πάρω μέρος στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την:
΄΄ Ανακήρυξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου ως Επίτιμου Προέδρου της επιτροπής προσωπικοτήτων του Δήμου Θηβαίων. ΄΄
Με την παρούσα, που παρακαλώ να τεθεί υπ’όψιν των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων κατά την συνεδρίαση, θέλω να τονίσω τα εξής:

Τιμώ και σέβομαι τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.
Μας συγκίνησε όλους ο μετριοπαθής και μετρημένος τρόπος που υποδέχθηκε την ύψιστη διάκριση που του ανέθεσε η εκκλησία της χώρας. μας.
Η Θήβα αισθάνεται υπερήφανη και συμπαρίσταται στο βαρύ και δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Με το λόγο του κατά την ενθρόνιση του, άνοιξε νέα σελίδα στην μακρόχρονη πορεία της εκκλησίας..
Σηματοδότησε τον ανεπανάληπτο ενωτικό πνευματικό της καθήκον και οριοθέτησε τον ρόλο της σε σχέση με τον ρόλο της κοσμικής εξουσίας που συχνά διχάζει.
Ως εκ τούτου καθήκον του Δήμου μας είναι να αποδώσει στον Αρχιεπίσκοπό μας, την τιμή που του αρμόζει.
Και αυτή δεν είναι άλλη από την ανακήρυξη του ΄΄Επίτιμο Δημότη της πανάρχαιας Θήβας΄΄.
Αντίθετα η ανακήρυξή Του, ως Επίτιμου προέδρου μιας, μόλις εχθές συσταθείσας επιτροπής, και που εκ της συνθέσεώς της, πλην των καταξιωμένων επιστημόνων και καλλιτεχνών, είναι φορτισμένη και με κομματικά χαρακτηριστικά, επιλεκτικά μονόπλευρα, δεν είναι αντάξια του κύρους και του πνεύματος του Αρχιεπισκόπου.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: